Texel: parel der Wadden

texel3

Texel staat bekend als eiland voor de sportieve vakantie. De aantrekkelijkheid van het eiland schuilt vooral in de enorme gevarieerdheid van het landschap. Aan de ene kant zijn er mooie weidse polderlandschappen, en aan de andere kant uitgestrekte natuurgebieden, een breed Noordzeestrand en prachtige bossen. Texel heeft 7 dorpen met ieder een eigen dorpsgezicht. Verder zijn er op Texel vele mooie wandel- en fietspaden. Voor meer informatie over Texel, zie de website van de VVV op Texel. Voor activiteiten kunt u kijken op www.actiefoptexel.nl.

Badplaats De Koog

Badplaats De Koog ligt tegen het Noordzeestrand en de bossen. Het beschikt over ondermeer sauna, squash- en tennisfaciliteiten, indoor karten, bowlingbanen, subtropisch zwembad, gezellige winkelstraatjes enzovoorts.

Op circa 400 meter van De Koog ligt aan de rand van bos en duinen op een prachtig terrein, de stolpboerderij met daarachter de groepsaccommodatie 'Nieuw Bornrif'. De boerderij ligt op 10 minuten loopafstand van strand en dorp.

texel1

 

teso

Bereikbaarheid

We zijn bereikbaar vanaf Den Burg via de Pontweg, Afslag 15 naar rechts, dan meteen links dan na ongeveer 500 mtr aan de rechterkant nr. 25 is Nieuw Bornrif. Ingang is links, een pad naast de boerderij. Voor busvervoer verwijzen wij u door naar www.texeltours.nl of de Texelhopper.

Texel kunt u ook per fiets verkennen er zijn vele mooie fietspaden, fietsverhuur adressen zijn www.fietsinn-texel.nl of www.fietsverhuurtexel.nl.

 

 

Facebook